Toen ik vertelde dat HAVENING direct haar Paniekaanvallen en onzekerheid zou wegnemen was ze zeer sceptisch. Tien minuten later vroeg om de angst weer op te roepen. Ze was enorm verbaasd dat die wegbleef.

Beste zoeker naar geluk en ontspanning,

Ik stel direct maar een paar vragen om zeker te weten of je hier goed zit. Want als we ergens op focussen, laat het dan op het juiste zijn. 

 • Ben jij opzoek naar het vrij zijn van stress? 
 • Of gewoon de dag onbezorgd en zonder gepieker doorkomen? 
 • Of leven zonder dat je angst hebt voor paniek? 

Wanneer je deze vragen met ja beantwoord hebt dat zit je goed. Je kunt dus stressvrij zijn, zonder gepieker en zonder angst. 

Wat is het geheim?

Het is een techniek die HAVENING wordt genoemd.

Deze techniek gebruik ik nu een aantal jaar en het is werkelijk een wondermiddel. Mijn cliënten zijn razend enthousiast en merken altijd direct het positieve effect.

Mijn ervaring met paniekaanvallen

Ik heb zelf in 2000 paniekaanvallen gehad en weet wat jij ervaart. Ik leer jou alles wat ik weet dat helpt. Door middel van bewustwording en een paar aanpassingen in je denken en doen zul jij snel je angst, stress en paniek onder controle hebben. Echt, en dit allemaal zonder ellenlange therapiesessies en pillen. Havening is werkelijk een geweldig programma om de angst en trauma’s weg te nemen.

Ook al is reëele angst een natuurlijk mechanisme dat ons helpt, kan je dit niet zeggen van onze irreële angsten. Vaak langgeleden in ons brein terechtgekomen, maar nu de vijand waar je tegen vecht. Stop dit vechten net als ik heb kunnen doen.

Wist jij dat:

 • 1 op de 15 mensen aan de antidepressiva is?
 • 1 op de 5 mensen een angststoornis heeft?
 • 1 op de 5 mensen een depressie heeft?
 • 1 op de 6 mensen een burn-out heeft?
 • Angsten, fobieën of trauma’s ook zijn weg te nemen op eigen kracht en zonder medicijnen!!!!

Wordt het niet tijd dat jij jezelf uitdaagt, krachtiger wordt en traint om met de hedendaagse omstandigheden om te gaan. Het lijkt mij niet dat je het slachtoffer moet worden van de razendsnelle veranderingen in de wereld. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen!

Mijn hele verhaal

Angst is, zo heb ik zelf ontdekt, aangeleerd en kun je ook afleren!

Een aantal jaar geleden (om precies te zijn… 2001) reed ik in de auto en plots leek het of het stuur werd overgenomen door een ongrijpbare kracht. Mijn denken werd wazig, mijn ademhaling schoot omhoog en mijn hartslag nam ineens een heel ander ritme aan. Zweet leek uit elke porie te komen en ik begon als een malle te trillen.

Ik wilde stoppen, maar deed dat niet en begon alleen maar wat rustiger te rijden. Eenmaal op mijn werk aangekomen liet deze nare ervaring mij niet meer los. Ja, af en toe was het weg als ik met een collega of klant sprak, maar als ik alleen was bekroop mij dit nare gevoel weer.

Was deze angstaanval slechts een incident?

Gek genoeg was de weg naar huis rustig en gebeurde er niets. Maar…, was het echt weg en was dit slechts een incident? Helaas, de dag erna kreeg ik weer hetzelfde gevoel op bijna dezelfde plek. Ik schrok me rot. Nee hè, daar is het weer.

Ik wilde niet toegeven aan dit gevoel en ging stug door. Het zou toch wel een keer overgaan. Ik zou wel een keer gewoon weer naar mijn werk kunnen rijden zonder die spanning, stress of angst.

Helaas bleef het niet bij het autorijden, want ineens gebeurde het ook tijdens het werk. Zat rustig aan mijn bureau toen ik ineens mijn hartslag en ademhaling voelde veranderen en weer dat wazige gevoel in mijn hoofd kreeg (ik wist toen nog niets over vluchtgedrag).

Durf ik straks nog wel in de auto en kan ik straks nog wel werken?

Mijn collega zag me wit weggetrokken zitten, voelde mijn pols en nam adequate stappen. In de auto en naar huis (ik wilde niet naar een dokter of ziekenhuis – zo eigenwijs als ik ben). Eenmaal thuis begon het door mijn hoofd te spoken; durf ik straks nog wel in de auto, kan ik straks nog wel werken en wat voor effect heeft dit op mijn gezin en toekomst? Ik bleef even een paar dagen thuis.

Nu moet je weten dat bij mij de opties – “stoppen” en “kan ik niet” – niet bestaan. Zo ben ik namelijk opgegroeid. Thuis was het motto: “Zoek een oplossing en stop met gezeur”.

In mijn loopbaan was ik al zo vaak de wereld rondgevlogen voor vergaderingen, nieuwe mensen ontmoet en had ik ook duizenden kilometers in de auto gezeten voor klantenbezoek. Nooit was er iets gaande. Iedereen vond mij enorm relax en had het voor elkaar.

Wat was er met me aan de hand?

Niet zeuren Albert, er moet hier een oplossing voor zijn, dacht ik. Ik was geen psycholoog of dokter en had geen parate kennis over dit soort vreemde psychische zaken. Wilde ik een oplossing vinden zonder op de adviezen in te gaan (neem een rustgevende pil, jòh) dan moest ik me daar in verdiepen.

Laat ik je vertellen dat ik in eerste instantie niet eens aan angst, stress of paniek dacht, omdat ik voor niets bang was. Mij was geleerd: “face the enemy”. Dus, wil je groeien? Dan kijk je je vijand recht in de ogen. Achteraf weet ik dat dit gedrag dat ik jaren toonde slechts een masker was waar ik achter schuil ging.

  Achteraf weet je dat dit slechts een masker was waar ik achter schuil ging.

Al met al was ik alweer een tijdje verder met deze angst. Praatte je erover? Nee, want hé dan ben je een loser of een watje. Je houdt het lekker voor jezelf. Maar ja, mensen herkennen toch aan je dat er iets is. Dus de vragen: “wat is er met je?”, “waarom ben je zo…?”, “waarom werk je niet?”, werden veel gesteld.

Om ze te ontwijken ging je er maar niet zo vaak meer op uit. Maar ja, je vereenzaamt op zo’n manier en heeft het ook geen positief effect op je thuis situatie. Wellicht herken je het bovenstaande wel. Tjonge wat heb ik toen veel gehad aan mijn hond :-). 

Je ontwijkt steeds meer mensen.

Dit moest stoppen, en daar ging ik dan van studie naar cursus en van seminar naar workshop. Langzaam kreeg ik steeds meer inzicht in wat er gaande was in mijn bol. Hoe ik de angst zelf opriep. Wat de reden was en waar het vandaan kwam.

Nu heb ik vliegtuigbouw gestudeerd en ben ik vanuit mijn scholing een technische kerel. Echter, mijn ervaring met angst bracht mij op een ander pad. Niet gek hoor, want in mijn bedrijf was ik altijd al meer bezig met het welzijn van mijn medewerkers. Ik wilde ze gelukkig zien.

Door mijn technische achtergrond wilde ik alle kennis die ik als een spons in me opnam eenvoudig aan anderen kunnen uitleggen en wel zodanig dat ze het zelf eenvoudig konden toepassen (zonder dat ze zelf jaren moesten studeren en wel 8000 – 10.000 euro moesten investeren). Ik wilde een model dat snel de reden blootlegt en dat je eenvoudig bij de oplossing komt.

Een model dat snel de oorzaak blootlegt

We willen allemaal relax zijn en fijn leven. We willen genieten van dat wat we doen. We willen kansen pakken en daarbij ook mensen helpen zodat zij ook hun kansen pakken. Maar angst helpt daar niet bij. Angst houdt je thuis, weg van de straat, uit het vliegtuig, auto of gesprek om een promotie. (Of datgene waar jij mee zit.)

Angst kan uitbreiden naar stress of zelfs een burn-out. Angst en paniek legt je immuunsysteem voor een groot gedeelte plat, omdat het moet kunnen vechten of vluchten. Te vaak angstig zijn geeft stress en dit zorgt ervoor dat je jezelf opbrandt.

We willen genieten van dat wat we doen.

Langzaam knapte ik op. De technieken die ik leerde paste ik trouw toe, maar was niet de heilige graal. Ik wilde inzicht in wat ik deed en ik wilde deze inzichten met anderen kunnen delen. Mijn doel was om echt iets mee te kunnen geven aan mensen waarvan ik zeker weet dat het helpt als je het toepast.

Ervaring van Esther uit Enschede

Bedankt voor deze cursus Havening die ik heerlijk op mijn eigen tempo heb kunnen uitvoeren.

Ik heb er ontzettend veel aan. Waar ik bij mijn vorige therapieën ministapjes maakte, maak ik nu ineens sprongen. 

Het is echt een geweldige mooie techniek. 

Gek genoeg is er is weinig informatie over deze techniek te vinden. Niet eens een boek. Ik ben daarom zo blij dat jij er een cursus van gemaakt hebt. 

Jouw cursus geeft heel duidelijk uitleg over waar de oefening voor is, hoe je het moet gebruiken. 

Heel verhelderend en ook duidelijk zijn de voorbeeldfilmpjes bij elke oefening. Bedankt voor zowel de training als voor de begeleiding.

Groetjes, 

Esther (Enschede)

Veel te vaak wordt er gedacht dat we de angst ZIJN. Dat er iets met je mis is of dat je ermee moet leren leven en... dat een pil wonderen verricht

Soms komen mensen te laat en dan is iemand al aan de medicatie. Dat doet me zeer. Niet zo lang geleden nog sprak ik met een vrouw die een angstaanval kreeg op het station. Reden: ze werd heel misselijk op het station en moest, of ze dacht het te moeten, overgeven. Deze gedachte veroorzaakte een paniekaanval. Ze vond dit vreselijk. Het gevoel van paniek kon ze niet meer loslaten en ging naar de dokter. Voor ze het wist had ze aardig wat antidepressiva nodig.

Jammer genoeg gaven deze pillen een hele vervelende bijwerking op haar darmen en maag, dus moest ze halveren. Maar ja, toen kwam de angst weer terug. Er werd gegoocheld met hoeveelheden en soorten en kwam ze in de molen terecht die je niet wilt en niemand gunt. Je bent dan 24 jaar en door een klein moment op het station zit je in de angstachtbaan met medicatie :-(. 

Ook zonder pillen kom je van je angst af.

Gelukkig zijn er nog mensen die niets van pillen willen weten en op zoek gaan naar een andere oplossing. Coaching is er één van, of zoals ik het noem “Mental Engineering”.

Weet je, je bent niet geboren met angst, sterker nog, je bent geboren met moed. Kijk maar eens naar een baby die zonder enig weten door het huis kruipt. Zie jij angst? Nee toch? Wat je ziet is dat een baby op alles afgaat. Het klimt op alles en valt er ook af. Gaat naar elke hond, kat, konijn, of stopt een mier, spin, steen in de mond.

Er is nog geen conditionering en doet dus gewoon waar het op dat moment zin in heeft. Pas als ouders of anderen het kleine breintje gaan conditioneren en men projecteert de eigen angsten/blokkades, heeft het kind het ook ineens. En we kunnen dus stellen dat deze angst een neurologische verbinding is die we ons hebben aangeleerd (eigenlijk die een ander ons onwetend heeft aangeleerd). 

Angst is een neurologische verbinding die ons is aangeleerd.

Nu is het ons niet onbekend dat dat wat je is aangeleerd ook weer kunt afleren, toch? Denk even niet te moeilijk. Maar binnen elke sport is men dagelijks bezig om nieuwe dingen te leren of oude te veranderen voor betere prestaties. Ook op je werk en privé.

Andere neurologische verbindingen hebben te maken met overtuigingen. Wat geloofde jij eerst wel en nu niet meer. Ook een overtuiging is een neurologische verbinding. Wanneer jij er zeker van bent dat er een oplossing is dan is die er ook. Ik weet het, overtuigingen zijn lastig weg te nemen, maar toch kan het. 

Een overtuiging loslaten is net zo makkelijk als een potlood laten vallen.

Helaas lijkt het wegnemen van een blokkade lastiger dan vroeger toen je nog klein was. Want weet je nog: toen je hoorde dat Sinterklaas niet bestond, of de paashaas, de kerstman of de tandenfee dan was dat prima en je ging met dat nieuwe geloof verder. Nu lijken we ons veel meer vast te klampen aan het oude en vooral de labels die er aan zijn vastgemaakt. 

Ben jij bereid om te aanvaarden dat een angst iets is dat aangeleerd is, dan ben jij in staat om snel van je angst af te komen. Hoe groter de overtuiging dat dit kan, des te groter en krachtiger wordt het gevoel van vrijheid. Het gevoel van weer alles kunnen doen. Weer doen wat je wilt. Reizen en anderen geen nee verkopen door een aangeleerde angst.

 

Ik hoop dat jij je het net als ik kan voelen hoe fijn het is om onbevreesd op je doel af te gaan. Ik noem er even een paar: vliegen, auto rijden, presenteren, een spin vastpakken, een slang, muis, in contact komen met vreemden, vergadering voorzitten, promotie vragen, met de trein reizen, met de lift gaan en niet met de trap, bergen beklimmen of bijvoorbeeld parachutespringen, enzovoort.

Wat doe jij jezelf aan door onderliggende angsten, fobieën en trauma's?

Destijds toen je de angst creëerde ben je een “masker” gaan opzetten. Je ging ander gedrag vertonen om met bepaalde situaties om te gaan. Helaas werkt dit gedrag nu niet meer en werkt zelf tegen.

Tip 1.

Heb je er ooit bij stilgestaan dat bij elk woord een plaatje in je brein wordt gezocht? Check maar even. Denk aan het woord banaan en je ziet een banaan. Nu heeft het plaatje van de banaan afmetingen en plaats in de ruimte. Onderzoek maar eens wat een groter of kleiner plaatje van deze banaan met je doet. Dit gaat nu om een banaan, maar welk plaatje roep jij onbewust op als je aan je angst denkt? Speel eens met de grootte, kleur, plaats of beweging van het plaatje. Merk de verandering op!

Tip 2.

Als jij aan iets denkt en je ziet de herinnering als het ware door je eigen ogen, dus jij bent niet in het beeld, dan beleef je de herinnering het intensiefst. Denk bij nare herinneringen aan het plaatje waarbij jij jezelf in het plaatje ziet en vraag jezelf af wat er daar met je aan de hand is; soort analyse. Zoek naar een emotie die je zou kunnen helpen om met die situatie om te gaan. Denk dan aan moed, zelfvertrouwen, enzovoort. Als je de emotie herkent, stop het dan in deze scène die je herbeleefd. Let op hoe de oude negatieve ervaring verandert.

Tip 3.

Heb je er wel eens over nagedacht dat je heel vaak het verleden verandert? Als jij een nare ervaring op je werk of met iemand hebt gehad, dan beleef je dat ‘s-avonds vaak nog een keer. Het schiet weer door je hoofd. Je was niet tevreden met de situatie en zou het willen veranderen. Je zegt dan vaak tegen jezelf: “als dit volgende keer weer gebeurt dan kan ik het beste…”. Door dit te zeggen zie je namelijk wat een andere uitkomst is met dit nieuwe gedrag. Als het positief is, zal dit je nieuwe insteek zijn. Wanneer jij terugdenkt aan iets naars in je jeugd (voor iets ernstigs raadpleeg dan een coach of wellicht arts) kun je jezelf afvragen wat je jongere ik aan emotie nodig heeft om met die nare situatie om te kunnen gaan. Laat je jongere ik de situatie opnieuw beleven, maar nu met meer emotionele bagage. Als je hier vragen over hebt kun je me bellen (0636430220).

Ik zet Havening al 5 jaar in bij paniekaanvallen

Vanaf 2007 help ik mensen om van angsten, fobieën, trauma’s en  PTSS af te komen. Hier gebruik een aantal zeer effectieve technieken voor. Vijf jaar geleden kwam ik in aanraking met Havening.

De videobeelden spraken voor zichzelf. Mensen met hevige trauma’s en angsten raakten als sneeuw voor de zon hun problemen kwijt. Ik kocht de opleiding en voor ik het wist vloog ik naar Spanje. Een week lang training en heel veel waardevolle technieken rijker. Wat een rijkdom en wat fijn dat ik ook op deze manier mensen kan helpen.

Vanaf de eerste dag, en dat is dus alwaar 5 jaar geleden, ging ik deze techniek met anderen delen. 

Delen in mijn praktijk tijdens bijna elke behandeling, en nu ook via de cursus. Nu kan iedereen dit kan leren in haar of zijn eigen tijd en op elk moment. 

Het mooie aan Havening is dat het kinderlijk eenvoudig is.  Je kunt het alleen doen. Een sessie kost je dan slechts 10 minuten. Daarnaast kun je ook anderen helpen, bijvoorbeeld je partner of kinderen. 

Het zou zo mooi zijn als jij ook deel uitmaakt van een groeiende groep mensen die oude angsten, trauma’s of fobieën wegnemen met een veilige techniek, in plaats van medicatie. 

Simpele methode die iedereen kan leren

Self-Havening

Waarom heb ik zoveel vertrouwen in mijn werkwijze?

Ik heb gemerkt dat de manier waarop ik werk direct contact maakt met het on(der)bewuste. Alles dat we doen is voor 95% onbewust – oftewel op de automatische piloot. We hebben niet eens in de gaten wat we doen, toch? Je loopt zonder na te denken, drinkt water zonder na te denken, poetst tanden gedachteloos, eet, enzovoort. Dit zijn dan gewone zaken, maar ook angst, stress, fobie en trauma roepen we onbewust en onbedoeld op.

In mijn manier van werken maak ik het – door mijn technische insteek – eenvoudig om te begrijpen wat je doet, waarom je het doet, wat het met je doet en waarom het werkt.

Als je snapt wat je doet geef je de oplossing een hand…

Steeds hoor ik tijdens mijn coaching en training: “Oh, zit het zo? Logisch! Maar dan hoef ik alleen maar en…” Of je nu snapt hoe een kast in elkaar gezet wordt of hoe je een angst oproept of een andere blokkade; als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het “makkelijker” om het te herstellen.

Elke keer als mijn cliënt het bekende kwartje hard hoort vallen beseft hij of zij direct dat de vrijheid aan de deur klopt en dat de blokkade het pad heeft gevonden om je te verlaten. De nieuwe mogelijkheden in de toekomst worden weer gevoeld en gezien. Het wordt vaak letterlijk verwoord.

Van Piet paniek naar relax

Misschien komt het nog niet helemaal binnen maar een relax leven is aanstaande als je de technieken die ik gebruik tot je neemt. Alles wat ik je leer heb ik op mezelf toegepast. En hé, ik heb er wel mijn voor best gedaan. Lopen ging niet in één dag, zo ook schrijven en lezen. Oefening baart kunst en oefening/herhaling is de moeder van alle vaardigheden.

Wanneer jij aan de slag gaat met de online cursus vind je verschillende technieken en je kunt zelf uitvinden welke voor jou het beste werkt. Je kunt dit met mij overleggen en je kunt steun vragen om het maximale uit de cursus te halen.

VRIJHEID wordt geschreven in hoofdletters

Heb je eenmaal je favoriete oefeningen gevonden dat ga je daarmee aan de slag. Snel zul je ontspanning vinden en steeds meer richting geven aan een nieuwe toekomst zonder emotionele blokkades, maar wel een route naar mogelijkheden en geluk.

De wereld ligt weer aan je voeten en VRIJHEID wordt geschreven in hoofdletters.

“Hè??? Hoe dan??

Even een kort verhaal: Dit gebeurde bij mijn eerste klant (Iemand die paniekaanvallen had en steeds meer angst voor de angst kreeg). Ik vertelde haar over mijn nieuwe techniek en of zij dit ook wilde. 

Ze keek me wat argwanend aan, maar stond me toe om het te doen. 

Ik vroeg haar een eenvoudige, maar toch storend “iets” te nemen dat haar geregeld angsten bracht. 

Ze wist wel iets. Ik vroeg haar hoe erg het was op een schaal van 0-10. 

Waarbij 0 een ei bakken is (als jij dat ook makkelijk vindt 😉 en 10 ongelooflijk erg. Ze gaf aan dat het 6 á 7 was. Ik startte de Havening techniek.

Na ongeveer 5 minuten vroeg weer een cijfer tussen 0-10 te geven. 

Stomverbaasd en met een lach op haar gezicht zei ze dat het weg was. “Hè??? Hoe dan??

Vraagteken - Hoe dan

Ik coach al vanaf 2007

Mensen helpen vind ik geweldig. Hoe fijn is het als ik weer een client heb kunnen helpen om weer volop van het leven te genieten. 

Om te kunnen helpen heb ik heel wat opleidingen gedaan. Zo ben ik:

 • NLP Practitioner, Master en Trainer
 • Havening Practitioner
 • Hypnose therapeut
 • Gediplomeerd Hypnotherapeut
 • Enneagram trainer
 • EFT practitioner
 • Matrix Energetics Practitioner
 • Energy Code Practitioner
 • Kwantum Healing practitioner
 • en zo kan ik nog wel doorgaan.

In zeker 95% van de gevallen worden mijn cliënten zo bewust dat ze met de technieken die ik ze leer weer helemaal vrij worden van de problemen die er speelden.  De kracht is het kunnen combineren van technieken. De leerling wordt de meester.

Ik moest zelf de resetknop vinden

Ik ben een eigenwijze kerel. Dat kan zo z’n voordeel en nadeel hebben. Voordeel is dat je vastberaden bent te slagen. Als nadeel je zeggen dat je teveel wilt en over je grenzen gaat. Wellicht is dit wel herkenbaar, toch?

Ik ging in eerste instantie naar mijn huisarts. Je raadt het al… “ga maar aan de kalmerende medicijnen.” 

 • “Uhh.. kan ik hieraan verslaafd raken, dokter?” Nou…., ja!
 • “Mag ik dan wel autorijden, dokter?” Nou….., nee!
 • “Wordt ik dan niet suf”. Zeker!
 • “Ben ik dan nog wel een goede vader voor mijn kinderen” Denk ik wel!

Ondanks dat  mijn dokter medicatie aanraadde nam ik het niet. Ik wilde zelf uitzoeken wat er met mij gebeurd was en waarom die paniek ontstond. 

Ik wilde de logica achter deze “ingewikkelde” materie weten. Wat speelt er in mijn onbewuste waardoor ik in deze toestand kwam.

Ik wilde helemaal niet verslaafd raken, of thuis zitten, suf zijn en al helemaal geen slechte vader zijn. Ik wilde weer mezelf zijn. 

Nu weet ik niet of jij jezelf hierin herkent. In ieder geval wel heel veel van al mijn cliënten.

brein reset

Als je iets aanleert, kun je het ook afleren

Allemaal weten we dat we niet geboren zijn met angsten, paniek, stress, depressies of PTSS. Dit is later in je leven gekomen en vaak onbewust aangeleerd of door een ernstige gebeurtenis (shock).

Maar wacht even…. als het aangeleerd is, kun je het ook afleren. En dit werd mijn slogan. Wat doe ik om in paniek te raken en wat kan ik veranderen waardoor het wegblijft.

Daarnaast onderzocht ik technieken om angsten, paniek, stress, depressies of PTSS op een diepere laag weg te nemen.

En daar was ineens de Havening techniek

En daar was ineens een techniek die ik niet kende: HAVENING. Hier wilde ik alles over weten en vloog naar Spanje om het daar te leren. Deed alle verplichtingen en werd de eerste gecertifieerde practitioner in Nederland.

Ik ging er flink mee aan de slag. Ook bij mijzelf. Op eenvoudige manier pel je laagje voor laagje af. Je voelt je steeds vrijer en krachtiger.

Je haalt namelijk niet alleen de trauma of angst weg, maar je krijgt er ook nog meer zelfvertrouwen bij. Heerlijke bijkomstigheid, toch?

Jeetje wat heeft dit veel gebracht. Ik ben nog steeds eigenwijs en ga voor kansen, maar nu niet gestresst, maar ontspannen en genietend. Dat gun ik jou ook. 

 • Dus niks suf zijn, maar opgewekt.
 • Niet verslaafd aan medicijnen, maar helder van geest en proactief.
 • Niks liggend op de bank, maar in de auto en zaken doen of met de familie weg.
 • Niks afwezige vader of moeder, maar een actieve liefdevolle aanwezige papa of mama.

En wat wil jij? Wil jij net als ik weer die rust in je hoofd en klaar zijn met het gepieker, de angst en paniek? Wil jij ook weer vooruitkijken en richten op een heldere, fijne en frisse toekomst? Een toekomst die vol mogelijkheden zit? Mogelijkheden die nu zichtbaar worden en niet verstopt zijn onder alle negativiteit? De keuze is nu aan jou.

Dr. Ruden - de ontwikkelaar

Dr. Ruden_Havening

Dr. Ruden is een Neurowetenschapper die de Havening Techniek ontwikkeld heeft. In eerste instantie was hij “geïnteresseerd” in EFT. Een oude, Oosterse, techniek om de energie in je meridiaan banen te laten stromen. 

Hij was in eerste instantie helemaal niet positief geïnteresseerd. Hij vermoedde zelf dat het onzin was, totdat hij ontdekte dat het werkte. 

Wat maakte nu dat dit werkte? Hij ging op onderzoek uit.

 • Hoe wordt een trauma vastgezet?
 • Wat is er voor nodig deze weer vrij te maken. 
 • Waar in het brein gebeurt dit?
 • Welke processen vinden er plaats?

Een heel technisch spel en een lange zoektocht. Zijn oplossing is de Havening Techniek (Terug naar een veilige haven). De techniek is zowel geweldig als eenvoudig. Bijna te eenvoudig om waar te zijn.

Ik heb hier dus een cursus van gemaakt die nu ook voor jou beschikbaar is. Ik wil nog even benadrukken dat ik de enige ben in Nederland die dit doet.

Zoals je zult begrijpen is deze digitale cursus een fractie in prijs in vergelijking met wat ik er allemaal in heb geïnvesteerd. 

Het verhaal van Janet

Mijn naam is Janet en schrijf dit verhaal omdat ik wil dat meer mensen dit moeten weten. Vanaf mijn pubertijd loopt ik af en aan bij psychologen, omdat ik dan vastloop. 

Het zijn waarschijnlijk diepliggende trauma’s, want de psychologen konden er niet bij komen. Met praten lukte het niet, dus de medicijnen werden voorgesteld.

Ik heb dus weleens antidepressiva gebruikt, maar dit hielp niet. Ik werd wel rustiger (de bijwerkingen vertel ik even niet), maar de angst bleef als een deken boven me hangen. 

Bij Albert kwam ik via via. Een vriendin vertelde haar ervaring en dus dacht ik laat ik het ook maar eens proberen.

Mijn eerste gedachte bij Albert was – “we hebben het niet over problemen maar over eventuele  oplossingen. Albert vroeg mij of er een specifieke gebeurtenis was die mij negatief raakte. Dat was geen probleem, want daar had ik er meer dan genoeg van 😉

Albert zei: “Oké Janet, ik stel zo een paar vragen en daarna vraag ik jou je verbeeldingskracht te gebruiken”. Ik deed wat hij mij vroeg en voor ik het wist (binnen 5 minuten) vroeg hij om weer eens aan dat nare moment te denken. Maar het was weg! Dat was voor mij heel vreemd.

Nu komt het interessante. Ik zei dat ik niet altijd wist waar het vandaan kwam. Dat was dus geen probleem. Hij paste de techniek aan en ook nu was de verandering te merken. Zonder dat ik wist waar de angst echt vandaan kwam kon ik niet meer bij het gevoel komen. Heerlijk.

Omdat Havening een techniek is die ik ook zelf thuis kan doen,  kan ik steeds momenten van angst of onrust wegnemen. VOORGOED! Het kwam niet meer terug.

Ik ben mijn vriendin echt dankbaar dat zij mij die tip over deze techniek heeft gegeven. Vandaar dat ik deze doorgeef.

Janet.

Jij bent uniek

Ik vind het heerlijk om te ontwerpen. In mijn vorige beroep deed dat met fysieke producten. Nu doet ik dit met mentale uitdagingen.

Jij bent uniek. Er is ook geen specifieke oplossing die voor iedereen geldt. Vandaar dat ik samen met jou een oplossing creëer die voor jou het best werkt. En ook waarmee jijzelf het best werkt. 

Het gaat erom dat jij zelfredzaam wordt en niet afhankelijk van een chemisch pilletje waarvan je niet weet wat het precies doet. Ook wil ik dat je zonder mij jezelf in de beste versie van jezelf kunt brengen. Waar je ook bent en met wie je ook bent.

Deze cursus heb ik ook zo gemaakt dat jij eenvoudig de oefening kunt volgen en voor jezelf in te zetten. 

Cursus Havening

De modules

 • Theorie bestaande uit 5 afzonderlijke modules met een waarde van €129,- De theorie vertelt je exact hoe een blokkade (paniek, fobie, angst, etc) ontstaat. Gedetailleerd krijg je uitleg zodat je zelf een kenner wordt en ook anderen kunt helpen zoals familie of kinderen. Door de kennis en oefeningen ga je je blokkade wegnemen. 
 • Werkboeken (4) met een waarde van €24,- De werkboeken geven praktische oefeningen die het onbewuste aanzetten tot blijvende verandering.
 • Verdiepingsoefeningen met een waarde van €17,- Verdieping gaat net iets verder dan de werkboeken.
 • Mp3 trance opnames met een waarde van €29,- Deze 30 minuten durende trance Mp3 helpt jouw onbewuste om op een auditieve manier te veranderen.
 • Mp4 subliminals om het onbewuste te veranderen met een waarde van €29,- Deze 10 minuten durende trance Mp4 helpt jouw onbewuste om op een visuele manier te veranderen.
 • MP4 kloppen om emoties los te laten met een waarde van €24,- Deze methode zorgt ervoor dat oude energie dat vastzit in de meridianen (energiebanen) weer vrij kan stromen en zo blokkades wegneemt. Deze eeuwenoude methode werkt 100% 
 • MP4 Event Havening. Psycho-sensorische therapie die enorm effectief is bij amygdala gerelateerde problematiek. € 49,00 Zie ook: https://wegmetjeangst.nl/sp-stop-traumas-met-havening/
 • Acht sessies van mij persoonlijk voor 4 maanden, waarbij je 8 keer gecoacht wordt. Dit alleen al is  €1000,00

Als ik alle onderdelen los verkoop heeft dit een waarde van €1.301,-, maar dat betaal jij niet…

 • Wat kost het je als je je werk niet meer kunt doen? 
 • Wat kost het je emotioneel als je aan huis gebonden zit?
 • Wat is jouw eigen risico?
 • Wat heb je er voor over om vrij te zijn?
 
 

Garantie

Ga gewoon 15 dagen ontspannen aan de slag met beide cursussen. Bevalt het niet, stuur je één mailtje en je krijgt je hele investering terug. Er worden geen vragen gesteld.

Weet dat het wel alleen nu kan en dat deze online cursus alleen hier te koop is. Een unieke kans dus.

Garantie

Met liefde in elkaar gezet

Mensen helpen is mijn passie. Of je nu in mijn praktijk komt of een online cursus koopt zul je dit voelen. Lees de ervaring van Lisenka

**************

Vanaf de eerste afspraak bij Albert voelde ik me vertrouwd. Hij is rustig, positief en open. Albert heeft me geleerd dat ik zelf een keus heb hoe ik me wil voelen, dat je je gedachten niet hoeft te geloven en hoe ik een andere betekenis aan gebeurtenissen kan geven. Hij gebruikt diverse technieken die hij je ook aanleert zodat je ze in de toekomst kunt blijven toepassen. Albert luistert naar je. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik eerlijk kon vertellen wat mijn ‘problemen’ waren. Maar hij focust op de oplossing. Albert voelt als een coach, mentor, therapeut en vriend. Ik zou hem zeker aanbevelen als je handvaten voor positieve veranderingen in je leven zoekt.

************

Kijk dit krijg je allemaal

Om jouw angst, paniek of trauma weg te nemen is Havening de oplossing. Naast dat je probleem weggaat, krijg je ook meer zelfvertrouwen, een krachtige zelfbeeld en kom je beter voor jezelf op. Al deze positieve eigenschappen hepen je om meer uit je toekomst te halen en gelukkiger te leven.

Dus dit hele pakket niet voor €6.250,00, maar voor slecht een fractie hiervan: €167,00. Dat is nog geen €0,50 per dag. Je krijgt er twee volwaardige cursussen voor. 

Neem nu actie voordat het weg is.

Er is geen enkel risico, omdat je de 15 dagen – niet goed geld terug – garantie hebt.

Als jij tot hier bent gekomen dan:
          + weet je dat je dit wilt
          + dan heb je een vertrouwd gevoel
          + dan geloof je wat de recensies schreven
          + dat je geen geen spijt zult hebben
          + dat deze kans pakken gewoon een “must “ is

Bedankt voor het lezen van deze aanbeveling en waarvan ik hoop dat je deze koopt. Wanneer niet, dan wens ik je heel veel succes en wellicht kan ik een andere keer jou helpen met iets anders. 

Albert Buschgens

Ik hoop dat ik snel met jou mag samenwerken om ook jouw problemen weg te nemen.

Met energieke groet,

Albert
Life Coach Met pit

P.S. 1: Wat je krijgt

Neem dit nog even door. Als je nu koopt:

    – Je spaart een hoop uit
     – Je krijgt extra waarde als je nu besteld
     – Er is de garantie
     – Er is bewijs dat het werkt
     – Omdat het eenvoudig te doen is, geef het een kans
     – Als je voelt en denkt dat je dit wilt, is het logisch dat je er nu voor kiest
     – Klik en koop nu

P.P.S. 2: Wat je mist

Als je dit niet koopt? Wat dan?

          + Blijft alles dan hetzelfde?
                 “ Steeds de angst
                 “ Het gepieker
                 “ Negatief zelfbeeld
                 “ Angstige toekomst
          + Wordt het erger?
                 “ Deze kans gaat voorbij
                 “ Straks geeft je meer geld uit aan andere middelen
                 “ Nog meer twijfelen aan jezelf
          + Laat dit jou niet gebeuren
                 “ Neem nu actie, er is altijd nog de garantie
                 “ Zorg dat je geen spijt krijgt als het later duurder is of weg

          + KLIK en koop het nu – Je weet…je hebt garantie